Unlock nu je GSM met de Rebel-Sim!

Het werkt niet

De Rebel-Sim werkt in bijna alle gevallen direct met uw toestel, zonder dat u iets hoeft te veranderen. Echter komt het zelden voor dat dit niet in een keer gebeurt, en dat er foutmeldingen optreden of  dat de netwerk simkaart met de Rebel-Sim niet wordt geaccepteerd door uw toestel. Dan zijn er een aantal handelingen die u kunt doen om dit te herstellen. Wij hebben hieronder zo duidelijk mogelijk een aantal voorkomende fouten gezet, met de oplossing.

Mocht dit niet tot een oplossing leiden, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Foutmelding itunes

Foutmelding iTunes: Deze simkaart wordt niet ondersteunt.

Indien u deze melding krijgt, kunt u dit eenvoudig oplossen door de iPhone in de Vliegtuigmodus te zetten, en na 1 à 2 minuten de Vliegtuigmodus weer uit te schakelen.

Netwerkcode resetten

Dit is een methode om de netwerkcode op uw netwerksimkaart te resetten. Het komt bijna nooit voor dat dit noodzakelijk is, maar om het toch duidelijk te maken hebben we hier een uitleg geschreven met  screenshots erbij.

Wat u nodig heeft is de netwerksimkaart en een simlockvrije toestel. Wij hebben als voorbeeld de Nokia N73 gebruikt met een Vodafone netwerk simkaart.


Stop de netwerk simkaart in uw simlockvrije toestel, en ga naar instellingen>Netwerkinstellingen.

Verander de Operatorselectie, ook wel Netwerkselectie genoemd, naar handmatig. Uw toestel gaat nu naar netwerken zoeken.Kies dan een willekeurige netwerk uit, dit kan alles zijn behalve hetzelfde netwerk als de netwerk simkaart. Het verbinden met het willekeurig netwerk zal niet lukken, en u krijgt een melding 'Geen toegang!'.

Doe weer hetzelfde als hierboven, maar selecteer dan de netwerk van de netwerk simkaart. In dit geval is dit Hutch, ook wel bekend als Vodafone. Dit zou geaccepteerd moeten worden, en u wordt naar het stand-by scherm gebracht.

Als laatste kunt u iemand bellen en de internetbrowser starten om verbinding te maken met het internet.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft gedaan, zijn de netwerkcodes van de simkaart gereset. Uw simkaart zou nu moeten werken op de gelockte toestel dmv de Rebel-Sim.